Λαδένια Μήλου
Μπείτε στο Άλτις και βρείτε συνταγή για Λαδένια Μήλου με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης ΠΓΕ. Για πίτες & άλλες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, μπείτε εδώ
- Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας40 λεπτά
- 6
Υλικά
Για την Ζύμη
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. αλεύρι σκληρό
- 320 ml. νερό περίπου
- 8 γρ. ξερή μαγιά
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης ΠΓΕ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 2-3 μεγάλα κρεμμύδια
- 6 μεγάλες ντομάτες
- 100 ml. ελαιόλαδο
- Χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 10΄.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το ελαιόλαδο στο μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10’.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες, τις βάζουμε σ΄ένα τρυπητό και τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα το ζυμάρι το πιέζουμε με τα χέρια μέχρι να το απλώσουμε σε όλο το ταψί.
- Αφήνουμε τη λαδένια 20’ σε ζεστό σημείο και κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου και ψήνουμε στους 180°C Κελσίου για 45 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη λαδένια ζεστή ή κρύα.
- Μπορούμε να προσθέσουμε ρίγανη, ελιές ή κάπαρη